gottis
humörhöjare:)
100 gram smör
2 st ägg
2 st rågade dl socker
1 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
GLASYR:
100 gram philadelphiaost
60 gram smör
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
4 dl florsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret, ställ åt sidan.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Häll smöret i äggsmeten och rör om.
5. Blanda mjöl, kakao och vanilj-socker för sig. Rör ner detta i kaksmeten.
6. Smöra och bröa en form med löstagbar kant och häll smeten i formen.
7. Grädda kakan i ugnen i exakt 24 minuter om formen är 20 cm i diameter eller 21 minuter om formen är 23 cm. Grädda ej för länge, då blir kakan trist.
8. Låt stå i tre timmar före servering.
GLASYR:
1. Lägg philadelphiaost i en skål med smör, vaniljsocker och kakao. Mosa med en gaffel tills det blir en slät smet
2. Sikta ner florsocker.
3. Bred glasyren på den avsvalnade kakan.
Tillagning
KAKA:100 gram smör
2 st ägg
2 st rågade dl socker
1 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
GLASYR:
100 gram philadelphiaost
60 gram smör
2 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
4 dl florsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret, ställ åt sidan.
3. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Häll smöret i äggsmeten och rör om.
5. Blanda mjöl, kakao och vanilj-socker för sig. Rör ner detta i kaksmeten.
6. Smöra och bröa en form med löstagbar kant och häll smeten i formen.
7. Grädda kakan i ugnen i exakt 24 minuter om formen är 20 cm i diameter eller 21 minuter om formen är 23 cm. Grädda ej för länge, då blir kakan trist.
8. Låt stå i tre timmar före servering.
GLASYR:
1. Lägg philadelphiaost i en skål med smör, vaniljsocker och kakao. Mosa med en gaffel tills det blir en slät smet
2. Sikta ner florsocker.
3. Bred glasyren på den avsvalnade kakan.
Kommentarer
Trackback