dag 2

dag 2 med hund, o det går lika bra som igår, han verkar trivas med oss o det är ju bra då han ska dras med oss i ca 10 år framåt:) lillan är inte rädd alls, helt otroligt med tanke på hur rädd hon varit för andra hundar. lillan sov mellan 1900-7.40, inte ofta jag får sova så länge! valpen sov lika länge, det var han som väckte upp hela familjen men det var ju en helt ok tid:)

lillan har lärt sig o skilja på jag o du, ditt o mitt dom o vi osv. helt otroligt vad små barn utvecklas, tänk för 1 år sen var det bara 1-ord, mamma, pappa, kisse osv. nu kan hon berätta saker o man förstår det mesta, t ex idag berättade hon att hon o pappa kört 4hjuling o tittat på älgbajs:) min stora tjej, samtidigt som hon känns så liten, jag älskar då hon kryper upp i famnen o kryper ihop som en boll o bara kramas:)

ikväll blir det fläskfile i ädelostsås, potatis o wokisar. smoothie till hela familjen till efterrätt. sen ska vi ut o köra o sen är det vuxenmys med glass o godis för flera 100:) undrar om jag borde äta så mycket sånt då jag fick höra idag hur rund jag blivit, speciellt i ansiktet:) äntligen säger jag!


Tillskottet i familjen

idag har det varit fullt hus på nyås, alla vill titta på valpen. jag bjöd på fisksoppa som tycktes gå hem hos alla, tom filip:) har försökt fota sötnosen men precis som barn så är det mest bilder på baksida, golv o suddigt, vill verkligen ha en sån där kamera som annah har!
går iaf över förväntan, han säger till då han vill ut så per får springa ut o in, jag är rädd att inte hinna med om han skulle sticka iväg med min klumpiga hydda så jag håller ställningarna inne. lillan tycker det är roligt också, vilken tur!!
fastän jag max tagit 100 steg idag är jag ändå helt slut i kropp o knopp, nu ska jag bara äta gott o sova i 2 veckor, sen får bebis komma o jag blir pigg igen förhoppningsvis. tror jag ska äta glass minst 3 gånger per dag bara för det är så gott:)
men valpne kanske håller mig sysselsatt tillsammmans med lillan, ska bli spännande o se hur det här ska gå:)



Aato

nu är han är vår Aato, går jättebra med vår hundrädda Niki också, mer bilder ikväll:)

fint hus

nu har jag städat hela huset så valpen ska känna sig välkommen:) eller det är skönt o ha det gjort iaf så jag kan koncentrera mig på bara ha kul. 1 1/2 vecka tills bebis är beräknad, om den kommer då är ju en annan sak men bäst o börja ladda:)

vår tuffing

slut

nu är det slut på det roliga, nu ska jag va hemma o kramas med lillan o älsklingen och lära känna vår nya familjemedlem valpen:) känns konstigt att man inte ska jobba nu på ett halvår iaf, men det var skönt att gå hem idag, känner att jag är slut som artist för tillfället.
älskling är o flår bävern han sköt igår, jag o lillan väntar på att maten ska puttra klart på spisen, korvstroganoff o ris blir det hos oss idag. skämdes lite igår då jag var på ica o bara handlade snabbmat, korv, bacon, pastagrädde o sånt där enkelt:)

imorrn ska vi hämta valpen, jag längtar!!

tisdag kväll

o jag sitter själv oser vänner, snart biggest loser o om jag orkar vara vaken så desperate housewives:) min kväll är räddad!! per är på bäverjakt o lillan somnade före 6, helt slut stackarn men inte konstigt då hon vaknade kl 5.15 imorse o ville inte somna om.
jag har börjat rensa bland korten på datorn, ett evighetsprojekt som jag lagt ner för tillfället men hittade en söt bild på nickan o hennes favvokompis för ganska prick 1 år sen:)


trevlig kväll mina goda vänner:)

valparna



idag har vi varit o hälsat på valparna, jag är så glad att jag följde med det var så roligt:)
på torsdag får vi hem vår nya familjemedlem, ska bli så kul! trodde aldrig jag skulle bli en sån som la upp bilder på hundar, jag är ingen hundmänniska men idag satt jag på golvet o kunde ta hem allihop:)

sista jobbveckan så jag ska försöka ge allt o vara snäll, har bakat en cheesecake ikväll som ska tänkte bjuda på, alltid bra med en ursäkt att få äta gotta:)


myspys

ikväll har vi tjejkväll på nyås, mkt mysigt skulle det va om jag inte vore så slut i huvet.
har jobbat 7-17 idag sen hem till pannkaksmiddag, inte min favorit men lillan älskar det så:) sen försökte jag ladda batterierna på soffan o slötitta på tv medan per o lillan badade. sen for per till vänner o jag o lillan fick klara oss själva, vi har ätit smoothie o mandariner. hon ligger o myser med välling nu sen blir det nog sängen för oss:) gick en prommis i hopp om att hon skulle sova men icket, finns för mycket att titta på då det är ljust ute.

har bestämt att det inte blir mer jobb efter torsdag så jag tar ut föräldradagar på lillan hela maj, känns som det kvittar då vi har över 200 dagar kvar, men hade inte räknat med att leva på så lite. att oroa sig över ekonomin är inte roligt o vi får nog tänka över våra dyrbara vanor. får nästan dubbelt så mycket då jag jobbar o har ju vant mig med det, men allt går så:) får väl hoppas att gubben har tänkt ha antingen ett mycket välbetalt jobb eller 3 heltidsjobb så vi kan fortsätta glassa:P

sista rycket

känns som sista rycket på jobbet nu, går på långledigt om precis en vecka:)
slutade klockan två o gick o hämtade en glad niki på dagis, prommis hem där pappa satt ihop dom nya utemöblerna, och som vanligt ska det jävlas o det saknades skruvar till en stol som man va rtvungen att beställa.
spagettti o köttfärssås till middag, pers recept:) sen for vi till mormor o morfar o träffa lillkusinen.
när klockan var halv 8 va lillan trött o ville fana hem, sötnos! hon är så duktig, kan rita o man kan nästan förstå va det är, ritade ior o svansen o benen också:)
nu ska jag äta glass o se en film per tyckte var jättebra, en skräckis så jag är lite rädd:)

hemma igen

verkar inte bli mamma tid ikväll, har gått rundan o lillan är vaken än.
underbar dag med världens underbaraste familj:)
utelek på förmiddagen, gick rundan så lillan fick sova hon var så trött. sen for vi till stan o fyndade utemöbler, och köpte godis o skrov såklart:) va hemma halv 7 så då va det soffmys o välling, per är på bäverjakt igen o jag lillan har tjejkväll:) nu ska vi gå till sängen o slå på en film o hoppas hon somnar, imorrn är det dagis och jobb så bäst vi är pigga. jag är mest grämen att jag inte hinner äta glass haha


malin tid

nu har jag egentid, per är på bäverjakt o niki sover. hon har inte sovit på hela dagen ändå tog det hela rundan o ut mot persson/ovesson innan hon somnade. lillskorven, men jag kände bara kärlek. när det var mitt i vintern kände jag mer ilska då jag gått rundan o var tvungen o fortsätta trava:)

såg just en jättefin klänning från gina, jag längtar efter sommaren o vill ha värme så jag kan ha mindre kläder, eller jag är nog varm egentligen men 10 grader skulle jag uppskatta:)

är trött så öga blö men ska vara uppe o se desperate, det enda jag ser egentligen. göra smoothie o bara njuta:)

härligt väder

oj ilket härligt väder det har varit idag!
började dagen med ett besök hos bm i vännäs, allt ser bra ut o jag följer kurvan min. hon gissade att bebis skulle väga 3-3.2 när den kom ut, haha jag tror hon har fel men hoppas iaf att det inte blir 5 kg. hon sa att det inte var möjligt som jag såg ut så jag väljer att tro henne:)
hem o äta lunch sen hämtade vi niki på dagis, mysigt att gå hela familjen o lillan ska absolut gå, hon gick nästan till ungdomsgaraget o det är långt för en liten. hon ville gå längre men jag är som rädd för storvägen o det tog så lång tid så vi stoppade ner hon i vagnen under vilda protester:)

alla fönstren är nu rengjorda förutom utsidan på framsidan, får ta det imorrn. ska ta en prommis ikväll då lillan ska sova, är så härligt ute jag vill bara ut. bm sa att jag skulle vila då jag var ledig så jag gör som hon säger, att bara göra det man faller en in utan en massa måsten ska jag unna mig ett tag nu.
ledig dag imorrn igen så då ska vi hitta på nåt hela familjen, men vad?

its a new day

gårdagen sov jag mest hela dagen, sovmorgon först till klockan 10, sen utelek till 12 då jag slocknade på soffan igen o sov till efter 2. o sen gjorde jag kväll kl 8 så imorse känds det helt ok att gå på jobbet, att jag dessutom bara jobbade till 12 var okcså skönt:)
tidig kväll ikväll känner jag ändå, varför denna plötsliga trötthet? hoppas det går över, ska till bm imorrn iaf o kontrolleras, va nyss där så känns lite onödigt men roligt att ha något planerat, hoppas vi kan kolla på valparna också:)

lite bilder




v37

farsan

imorse gjorde vi morgon halv 7, jag var helt slut men slog igång en film åt lillan som hon såg två gånger på rad, andra gången somnade jag på soffan o sov mig genom filmen:) spenderade praktiskt taget hela förmiddagenpå soffan, fick lite dåligt samvete då jag inte orkade gå ut med lillan men orken fanns inte. tårarna har runnit mest hela förmiddagen, hade tänkt gå prommis mitt på dagen då solen sken men slutade ut det då jag inte kunde sluta gråta:P är inte ledsen utan bara matt, svårt att förklara...
lillan fick iaf sova idag, jag duschade o tog det lugnt o gjorde mig fin för min o älsklings dejt. när hon vaknade for vi till stan, köpte stövlar o foppa till lillan. åt skrov o glass på max, köpte massa godis o åt på bion, såg farsan, den rekommenderas:) åkte o kikade på maxi en sväng innan vi for hem, nu nattar per lillan sen ska vi se old dogs, jag började se den igår o den verkar kulig med!

uschigt

jag börjdae min morgon med plommonen, inte smaskigt o fick sköjjes(?) flera gånger men det gick ner till slut, tyvärr hade det ingen verkan. har haft en toppendag på jobbet, allt har bara flytit på så bra som det gör ibland:) slutade halv fyra o hämtade lillan på dagis. ringde per o tiggde skjuts hem för jag kände mig helt slut o passade på att köpa hallon, hade tänkt köpa jordgubbar men hade nog hjärnan på annat håll:)
körde en sväng o kollade runt sen for vi hem o lillan skulle se björnen, när jag sätter mig bredvid henne o slappnar av så känner mig så utmattad, som ett blött dasspapper o tårarna sprutar. samlar mig lite men då per stryker mig på armen o frågar hur det är så sprutar det igen. jag måste nog erkänna mig knäckt o det ska bli skönt o få va ledig i helgen. har legat på soffan sen dess o per har servat med mat o barnskötning så nu känns det bättre:)
imorrn ska jag o älskling ha myspys o shoppa lite till lillan, äta ute o gå på bio:) sen har jag också bokat tid på iksu o göra en ansiktsbehandling:) nu ska jag göra mig nå gottis o ta med till sängen, slå igång en film o somna till den

prommis

ska snart bege mig ut på prommis med bästa annah från granngårn, ska bli skönt o bra för mig mage som för tillfället är som en sten. mormor tipsade om att lägga 5 plommon i blöt till dagen efter, sen äta plommonen o dricka vattnet, låter skitäckligt tycker jag men jag ska nog prova ändå:)

idag har jag jobbat, hade turen o få 2 timmar extra, sen hämtade jag lillan på dagis o gick o hälsade på mormor berit. efter ett tag kom emmy o vi fick middag där:) cyklade hem o skulle göra gröt till lillan för hon hade ätit så dåligt, skulle bara sitta o varva ner i soffan ett tag först o då somnade hon, innan klockan 6 så gissar på att det kan blir tidigt imorrn, eller att hon vaknar ikväll o aldrig somnar om.
älskling har målat vaggan så snart är den klar, myspys jag har alltid velat ha en till bebisen:)

stinsen

nyss hemkommen från stinsen vännäs, vi hade slut på blöjor så vi åkte dit o handlade. då kan man ju passa på att äta vännäspizza också, haha eller åkte vi enkomt för pizzan o passade på o handla:P gott är det iaf jag skulle kunna äta 2. chokladsugen nå så bannat men vi har inget hemma så ska nog köpa på mig ett lager då vi går prommis ikväll:)

dagen har annars varit sådär lugn o skön så man bara kan njuta, tvättmaskinen har gått för fullt, golven är torkade o toaletten skrubbad ren o fin. allt det innan klockan 10 så efter det har vi varit ute o lekt, morfar kom förbi o åt lunch med oss och följde med lillan o tittade på hästarna.
nu är det film o mys sen ska vi nog ta oss ett bad jag o skruttan. då hon somnat ska vi ut i garaget o måla vaggan o en sån där grej man har i hallen o kan sitta på:)

underbart väder

idag har vädret verkligen varit på vår sida. på fm tog vi 4hjulingen till agnäs o körde o kollade, hem till lunch o sen gick vi prommis o myste på byn. mellisfika då vi kom hem o lillan har tagit igen sig i soffan o sett på boog o elliot. jag har hunnit med att koka en soppa o göra pannkaka, dammsuga o stökat ipå så jag vilar lite innan hard work work ikväll:) solen har gått i moln men det gör inget, blir så varmt i vardagsrummet då den ligger på.

chokladsuget är stort, ska jag orka gå på byn för det? annars så mår jag så bra, fötterna är dubbelt så stora o kokheta men är det ett gravsymptom?:) per skrattar åt hur jag går men jag tar mig fram iaf:) svårt att klä sig o göra sig fin o tänker alltid då jag står framför spegeln att det går inte att polera en bajskorv, hahah tycker det är så kul vet inte var jag hört det:)

god morgon

uppe med tuppen, resten av huset sover så det är skönt att få en stund för sig själv:) sitter o äter gröt o laddar inför ännu en jobbdag. har jobbat 7-17 3 dagar i rad så jag känner mig rätt mör, skönt att idag jobbar jag bara till 12:) orken är inte vad den varit känner jag. igår eftermiddag kändes det t o m skönt då jag tänkte på att jag snart ska bli mammaledig. har jobb till 29 april sen får jag väl se vad jag orkar tänkte jag.
hoppas det fina vädret håller i sig idag också kanske vi kan grilla på baksidan elelr nåt, umgås hela familjen vill jag då göra:) o skiner solen är ju det bara ett plus!

fredagsmys

sitter o inväntar världens underbaraste man sen ska vi ha fredagsmys:)
han gjorde gomatn o har köpt gottis så nu fattas bara han som är o hämtar pellets. helgen består mest av jobb men hoppas att vi ända ska hinna mysa lite familjen också, har inte mycket ork kvar då jag kommer hem men att ligga på sofflocket busa med lillan o titta på då gubben gör mat är inte fy skam heller:)
 
nu börjar talang, det gillar vi!!

trött

är jättetrött ikväll, skulle tro det beror på att jag låg vaken i natt. så ikväll blir det ingen kvällsprommis, är inte lika kul utan sällskap heller.
började dagen bra med att börja storstäda hela huset, har bara golven kvar som jag hade tänkt göra ikväl men det känns bara jobbigt. efter lunch for jag o lillan o hälsade på annah o teres, teres åker tillbaka till utlandet imorrn o jag ville hinna säga hejdå:) lillan skötte sig mycket bättre idag, skönt:)

när vi kom hem kom ekel o elin förbi så lillan fick träffa sin lilla kusin, hon är så förtjust i han, pratar mycket om han o är så go med han. kramas o pussas o sist matade hon honom:) stortjejen min jag hoppas det går lika bra då hennes bebis kommer.

älskling är o köper bär o mjölk så jag kan få mig en kvälls-smoothie, han är så snäll. hoppas jag får mig en tidning också:) jag passar på att se biggest loser, jag borde skämams men jag gör det inte:)

ännu en dag

lillan väckte mig halv 4 i natt o ville ha välling, tungt men vad gör man? sen kunde jag inte somna utan låg o vred o vände på mig till halv 6 iaf, efter det nån gång somnade jag till sluto lillan väckte mig pigg o glad kl 8:) men förstår bara inte varför hon inte väcker per!
öm i magen efter att lillbebis lect rövare där hela natten, roligt att den sparkar så man vet att allt ok, men så förbannat mycket att det gör ont?
idag ska vi nog hälsa på hos mamma o pappa om dom är hemma o friska o alerta. för imorrn är det jobb som gäller för mig o dagis för lillgumman:)
älsklingen sover än, kanske ska väcka han så han inte sover bort hela dagen:)

ett gott skratt

har varit borta hela dagen, lillan har misskött sig så det sjunger om det. men nu hemma är hon go o glad.
har iaf varit en tervlig dag, underbart sällskap o underbara trots 2årstrots o klädvägran:)

lite bilder från dagen o en bild för att ni ska få ett gott skratt :P





v36

min vän MalinFalk vecka 37 =)
v37 med lillan :) lånad från emma fl:)

bortbjudna

idag är jag o lillan bortbjudna på lunch, o det tackar vi inte nej till:) först ska vi väl se boog o elliot o plocka bort här hemma lite innan vi kan börja bege oss. kanske kan ta cykeln idag? måste nog fråga gubben om jag får det, har inte lov att göra vissa saker nu då jag är gravid:) gulligt med omtanke men jag är ju som tjurig o vill göra allt ändå:)

nu ska vi hämta russin o en macka till mor kanske:)

bm

ja imorse var det dags för bm, var så dags eftersom det var 6 veckor sen sist. och typsikt så ringde dom o ville att jag skulle jobba, kunde man ju förstå då jag är ledig alla andra dagar.
alla värden såg då bra ut, 110/60, sf 33, hb 124 hjärtljud 128 o plus 2 kg:) vi har en underbar barnmorska som gör en glad o stolt då man går därifrån:) ger komplimanger o goda råd o duktig på förklara saker. jag tycker alltid jag ställer så löjliga frågor att jag nstan skäms. idag frågade jag om det var farligt att sova på rygg haha.

efter bm for vi till city o handlade, va på tegs vc o grejade. åt lunch o kollade på media markt, per älskar media markt:) hem o hämtade älsklingen på dagis, sen ilade jag iväg till tandläkaren, fick godkänt även där så jag är verkligen helkroppsbesiktad idag o gick igenom ua:)

har fikat smoothie o hoppas på lite utelek om gubben bara orkar dra sig ur soffan:)

ny vecka

det blir en kortvecka för dom som jobbar vanliga tider i veckan då måndagen försvann. för oss inom omsorgen spelar det ingen roll förutom lite mer klirr i kassan:) idag har jag gått an o tvättat o rensat garderober o grejat. är det nåt man gör då man är på slutet av grav bara för att man vill ha fint då bebis kommer, eller är det vårstädning? känns bra vilket som, förut har jag sparat allt men nu kastar jag för glatta livet så fort nåt är nött:)

mamma o pappa o elin o barnen var här på middag ikväll, vi hjälptes åt att göra tacos också hade mamma med en tårta. jag är mätt som en plätt. har börjat äta tills det kommer upp igen, otrevligt men har inte vett att sluta.
lillan somnade på 2 minuter sen gick jag ut i friska luften o gick rundan, så skönt!! o ovanligt att gå utan vagn, visste inte riktigt vad jag skulle göra av händerna först haha.

imorrn är det bm för mig o per o dagis för lillan. ska nog handla i vännäs också hade jag tänkt. så jag ska hoppa i duschen sen sängen o se film:)

tidsbrist

i helgen har det varit fullt upp, just the way i like it:) vi har slutat ha lillan o sova på dagen, o det går över förväntan. inte alls gnällig o somnar på två sekunder i bra tid, istället för klockan 10 som det ofta kunde sluta på. så i fredags hade jag o per riktigt fredagsmys med massa gotta o film, känns som det var länge sen vi bara låg i soffan o höll om varann i flera timmar. oftast har jag somnat efter 20 min.

igår hade jag rensar tvätt o städ dag. super kul men jag blir som på ile då våren är här, då vill jag rensa tvätta o göra fräscht, så tvättmaskinen har gått non stop sen igår, jobbade igår ikväll, o dag idag så när jag kom hem idag fortsatte jag. älskling lagade middag, älgkött, strips o svampsås, supergott!! han är så tävlingsinriktad o vill höra att han är bättre än mig på laga mat o jag är sugen på hålla med ibland:)

då jag varit inne hela helgen kröp det i kroppen på mig ikväll, bäddade ner lillan i vagtnen o gick rundan. gud så härligt väder, friskt men inte kallt. per är med sina  vänner o jag ska väl göra det jag alltid gör, slå igång en film o äta glass:)

fredag

idag har vi haft en hemmadag, svårt att gå ut då det bara är slask, ösregnade på förmiddagen också så då stannade vi inne. har rensat bland nikis kläder, tvättat o renbäddat. gick en prommis på affis också o köpte massa gotta till ikväll då skruttan somnat:) godiset var rätt dåligt utbud på konsum men vi håller väl tillgodo. har glass o annat gotta så vi klarar oss nog.

grattis linda som fick bebis igår:) välkommen lilla vendela till världen!

nu ska vi se om det behövs göras nåt i köket, klyftpotatis o älgkött o gräddsås till middag, smaskens!

hemmet:)


såhär går det till hos oss:)

solo

nu är vi själva igen jag o lillan, per är o äter middag med vänner o jag har haft en kär vän på middag också. jag bjöd dock bara på hop-plock-gryta i brist på annat men sällskapet är ju det viktiga:)

idag har det varit jobb halva dagen, med elitens elit emma. hoppas vi får jobba mer med varann innan jag går på barnledigt. jag som legat sömnlös o oroat mig för att jag hade så lite jobb i april kan andas ut, har fått dagar så jag klarar mig april ut:) 3 av 4 helger men det är livet som timvikarie det:) jag är jätteglad, o efter det så hoppas jag att jag är redo för att bebis ska komma.

nu är älskling på väg hem, jag längtar efter gubben min!!

glad påsk till alla nära o kära:)

RSS 2.0