sunnyside

ikväll laddar vi för solsidan, som dom allra flesta antar jag:)
per o niki  är o ser innebandy och jag o noel har varit på en promenad så han skulle få sova. han har feber igen och sover superdåligt, har mest suttit upp i natt så han ska få sova, hoppas det är bättre inatt för jag hoppas kunna åka o hälsa på sandra imorrn:)

har fått godkänt studiebidraget av csn äntligen:) det firade vi med att beställa lite kläder till hela familjen:)

små barn

jag höll på klippa per o lämnade saxen i 1 minut, då han niki fram o klippte stora tussar ur håret. jag erkänner att tårarna kom tvärt för mig men nu klippte vi page o hon blev superfin:)
nu efter lunch ska vi iväg o gratta en viss gubbe som fyller år:)

fredagsmyyyyys

idag har jag pluggat hela dagen och fått iväg det sista arbetet och ett prov, känner mig helt tom i huvet.
i natt har jag och noel sovit 19-8, med två matpauser men annars så känns det så bra. vaknade så piggo glad imorse, superskönt!
nu väntar vi på världens bästa gubbe ska komma hem så ska vi göra tacokyckling och cheesecake till efterrätt, blev ju inget bak igår:P

recipe

ikväll tror jag jag ska pröva det här receptet, om noel är samarbetsvillig:) har varit sugen på gotta hela dagen, tröstätning i min ensamhet:P

Botten
250 g Digestivekex
100 g Smör

Fyllning 1
450 g Philadelphia ost
200 g osockrade hallon
3 ägg
1 1/4 dl Strösocker

Fyllning 2
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 180 C. Smula kexen och blanda med smält smör. Tryck ut smuldegen i formen Grädda 5-10 min. Kör ingredienserna till fyllning 1 i matberedaren till en jämn smet. Häll i formen. Grädda i nedersta delen av ugnen 25-30 min.

Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5 min. Servera med rårörda hallon.


sjuklingar

fortfarande sjuka här, eller varm o dåligt tålamod. drygt o bara se insidan av huset hela veckan, är så rastlös o lonely. även om barnen är underbara är dom som inte riktigt givande sällskap som vuxna är:P

sov en timme idag då vi skulle se film, tur barnen var tysta o snälla:) välbehövligt så nu känner jag mig lite piggare.

nu rensar vi

nu åkte sängramen på tippen, änteligen den har bara stått i noels rum o gjort det svårintagligt.
nu har vi rensat upp i gästis som vi haft som förråd och noels rum så det ser ut som ett rum iaf:) planer på nytt golv, tapeter i noels rum, bäddsoffa, fåtölj, mindre vagn m.m. finns men innan man bestämt sig så får det se ut som  det gör:)
tittar på resor o drömmer lite, finns varken tid eller pengar till något sånt, men nån gång ska vi väl jobba på båda två o behöva komma bort:)

5 km

nu har jag åkt första svängen på skidorna, och många fler hoppas jag det ska bli:)
mamma bjöd på middag o sen körde vi så barnen somnade, och noel vaknade såklart när jag la ner han så han är vaken struttar runt här, storkillen min går mellan möbler o tränar, men vill helst inte krypa om han kan undvika det:P
imorrn ska vi på barnsång med annah o pojkarna, ska bli så roligt sen har hon lovat lunch:) niki älskar verkligen både barnsång o att leka med ola, pratar mycket om honom:) klart det kivas ibland men det är inte lätt då man vill ha samma saker:P
nu äter ato leksaker as usual, ska dänga han:)

hjälp

oh nu har jag hållit talet, vad nervös jag var, jag är inte bra på prata inför folk. men det gick rätt bra o fick ett g+, så slutbetyg på eng c blev g:) rätt bra känner jag då jag har gjort allt på en vecka som ska ta 5:) skryyyt

anmält mig på högskoleprovet också så nu ska jag o sandra träna ihop, vad kul:)

24 jan

tiden rusar fram, löning igen imorrn:) idag har vi varit på husesyn hos sundlling som bjöd på golunch o fika, och sällskapet  va ju som bäst:) nickan o emilia lekte bra idag med, emilia är så stor o förstår nog att niki är mindre o låter henne hållas, sötungar:) noel sov ute i vagnen när snön rasade, obehagligt. tur det finns snälla medmänniskor som kollade läget o sa till!
nu är vi hemma, trötta barn o trött mamma. gubben är ute på veabacken o jag borde göra mat:)

premiärtur

nu har niki äntligen fått sig skidor, mina gamla men är väl i princip oanvända:) svårt att stå då skidorna bara gled iväg men hon va så duktig. synda kameran är trasig hade varit roligt att få en bild på det:) nu är hon o per o hämtar in ved, jag borde plocka undan o göra middag men har noll inspiration, vad ska man äta idag måntro?

solstråLen min:)

idag har niki varit på dagis och jag har läst hela dagen så öga blö. noel har varit så snäll, inte hört ett pip från han på hela dagen. han har suttit i gåstolen och ätit majskrokar, att gå är ju der roligaste han vet, då tar han sats o skrattar:)
snart kommer per o niki hem, då ska vi äta tacos o ha fredsagsmys:)

cityliv

idag då per slutade packade vi in oss allihop o for till stan då jag skulle till optikern. gick bra men hittade inga bågar jag så är gillade direkt fortfarande lite på noll.
for på sporthuset o sen mcdonalds innan vi for hem också, storhandlade på maxi men glömde såklart det viktigaste, blöjorna. typiskt typiskt.
noel så söt har börjat busA PÅ riktigt, o niki så lättsam o ha med sig, bara roligt:)

busfrö

noel ligger o skrattar o försöker busa o dra i blommorna, sötnos. jag håller bli sjuk, fryser o mår illa, känner mig färdig. och jag som skryter att jag aldrig är sjuk.
tupperware ikväll men jag köpte inget, försöker som spara pengar till per 30 år, hur nu det ska gå:)

helt enligt planen

jag niki ser på oso, värdelöst program enligt mig men niki gillar det. noel försöker riva ut blommorna bakom soffan, det gillar han:) är kallt hemma, 19 grader o jag kan inte göra upp eld utan tändvätska.
men roligare saker, idag kommer linda o barn(en?) på lunch, och ska nog bjuda på den brända kladdkakan också, man är väl inte snål:)

ikväll ska vi på tw, stora frågan är ju om noel får stanna hemma eller följa, rackarns ungen min <3

drömmer mig bort

vill fara på semester, renovera, bygga på huset i sommar, måla om huset, köpa en papillon. jag vill mycket men pengarna räcker inte till tyvärr.

idag skulle jag göra klart sista på engelska c och tack o lov sov noel hela tiden jag pluggade, ibland har man tur:) va tvungen o låna dator av mamma för ljudet funkar inte på den här.

är på jakt efter en skön inte för ful fåtölj också:)



shhhh

sitter i säger shhh hela tiden så noel ska fortsätta sova, ikväll somnade han rätt fort så nu är han nog på bättreingsvägen:) idag hade vi besök till lunch, alldeles för länge sen sist. sen har vi bara varit hemma, jag va påbyn men i oförorättat ärende, typiskt.

per o niki är o köper skidor till per så nu ska vi börja åka, hoppas jag:) jag och noel har möblerat om, igen. jag tycker det blev bra, får se vad gubben min tycker:)

på torsdag ska jag till optiker o kolla synen som börjat bli sämre, tar med mig gubben ifall jag måste ha glasögon så han inte tycker jag valt fula bågar o inte törs säga nåt:)


mondaymorning

per väckte mig då han for på jobbet, tydligen måste jag passa niki:P skönt iaf att ha fått sova någorlunda i natt med bara 2 nattmål, men noel är snorig så det var som kämpigt. hoppas på en piggare pojke idag då vi ska få lunchvänner:)
ska börja med lunchen nu medan han sover, kyckling o bacon gryta hoppas det smakar:)

söndag

nuär per o köper vännäspizza, lagom tillsolsidan, mums:) jag har skickat in bokrescension och talet på engelska till läraren, och arbete nr 2 på soc-kursen så har hunnit vara lite nyttig också idag:) tack syster för hjälpen!
noel är feberfri men inte på bästile, gnällig o hes och svårt att somna. hoppas på en bättre dag imorrn då vi får besök:)
håller på läsa en bok jag lånat också, rolig som tusan o såg att den skulle bli film eller serie, forstod inte riktigt men, det ser jag fram emot iaf:)

stackars liten

noel gråter o är ledsen, har svårt att komma till ro, hoppas inte på en natt som igår då vi inte sov många timmar, varken jag eller killen. han har kräkts ikväll också, kan dom göra det av alvedon supp? per bär o sjunger o det är tyst för tillfället, hoppas:)

sitter o kollar, ska nog köpa en emmaljunga scooter, man kan ju få dom hur billigt som helst o det känns som en bra vagn vi inte provat:)

imorrn ska det vara varmare så jag hoppas noel är piggare så vi kan gå ut o leka med niki hela familjen:) syster ska komma o hjälpa mig med talet på engelska också. och nu ska jag göra en bokrecension på engelska, animal farm, konstig bok men lättläst ändå:)

trött

i natt har noel sovit dåligt, vaknat o grinat så många gånger, legat klistrad vid bröstet hela natten så idag är jag inte tiptop. -25 ute så man kan då lix inte gå ut. så skönt att det är helg med hela familjen samlad, per ska ut på affären o köpa gotta till ikväll:)
mysig familjerfukost  med polarkaka o varm oboy med mina små, dom är så fina, finaste barnen i världen <3

sjukling

noel har 39 grader feber idag, så ingen glad kille, nu sitter han i vagen o förösker klättra ur. vet inte varför han har feber, tänder kanske?
har försökt plugga idag som tusan dessutom, skulle egentligen haft besök men med en sjukling o mycket skola så ombokade jag:) nu vill noel ha uppmärksamhet.

superstolt

idag tog per e-kortet, o ingen är stoltare än jag:) min duktiga karl!! för att fira äter vi hans favvo, stuvade makaroner och korv, det är han värd:)

igår va jag och aato ute o sprang rundan, ganska precis 5 km. joggade mest hela tiden så idag känns det i kroppen.

imorse tog vi bussen och åkte på leos där vi mötte upp sandra och antonia med barn, vad lindrigt det är att åka buss på ett sätt, men lite dyrt tycker jag. sprängande huvudvärk gjorde att jag känt mig lite off men det gick över då jag fick mig en kopp kaffe här hemma. niki tycker det är så kul på leos o hon o kevin var så söta då dom hjälpte varann:)

tror jag har nån förkylning på g, är toktrött o huvudvärk varje dag och superhungrig, åt gröt imorse, både min o nikis mat idag och när vi kom hem hann jag med 5 rostade på 1 minut kändes det som. o nu snart middag. kanske är joggningen som tar ut sin rätt:)

snöskottning

idag har niki haft sin första dag på dagis det här årt, hade gått jättebra och en glad o sprallig tjej kom o gav mig bamsekram då jag hämtade hon:) sen har barnen lekt så snällt i över en timme på hennes rum, noel har jagat niki med gåstolen o dom skrattade så hjärtligt båda två.
nu har jag och niki skottat uppfarten och noel sover i vagnen. har gjort supergod torsk till middag. passar på med fisk du gubben är borta, men jag saknar han som sällskap, hellre gubben än fisk<3


Recept:
ett block torsk jag delar i bitar, en grädde, fiskbuljong, stekt bacon.
in i ugn tills det är klart. supergott o enkelt:)

g+

fick tillbaka min första inlämningsppgift idag, endast g+ tyvärr. mamma trodde det berodde på att jag gjort fort o fel as usual. men jag lär av mitt misstag o slipar tekniken då. var ju första skolgrejen på flera år så man är väl ringrostig sklyller jag på:)

idag har emma o flickorna hälsat på, vi har ätit pannkaka, glass o jordgubbspannacotta. flickorna lekte så bra o det är så kul o se, stortjejen min <3 noel somnade inte förrän 15 idag, och då endast 15 minuter så han var trött i eftermiddag. middag kladdkaka o kaffe hos min kära mor sen prommis hem igen, vad duktig jag är som gått 2 dagar i rad nu, hoppas på bättring på motionsfronten?:)
är sugen på dra fram skidorna, börja jogga o sånt nyttigt igen:)
så skönt det är o få komma ut i naturen, solen skiner o det är endast -5, drömväder!


velig

sitter o kollar på utbildningar hela tiden, det enda jag tänker på. (förutom man barn hus hund ao allt som hör till:P) vill gärna jobba med människor och vård, men samtidigt vill jag ju tjäna bra peng också då jag ändå läst ca 3 år. verkar inte gå ihop riktigt.

 annars då, idag har vi haft en ständig kamp jag o niki, inte kul. tog bob o vagn o barn o gick o hälsade på mormor o ´fick plättar. drog dom hem också så idag har jag fått min träning:)
steker pannkaka till middag o dumlepanacottan står i kylen o stelnar, det ska vi unna oss då barnen somnat:)

andra varvet på byrån är målat, blir snyggt. nu saknas en fåtölj av nå slag sen blir det nog snyggt:)

imorrn kommer sandra och emma o äter lunch med mig, jag längtar det var så länge sen:) dumlepannacotta för dom med om jag gillar det! brukar oftast bjuda på rester men känns tört i bju på uppstekt pannkaka haha.

söndag

helgen:
igår va vi till yttersta nyby o kalasade på tårta o kaffe. skrik o liv när vi skulle sätta oss i bilen o fara hem. har haft en trotsig helg min tjej, men det hör ju till:P
idag har vi varit på aulan o dansat ut julen o fått godis. niki tyckte de var jätekul, från början är hon som blyg o tittar mest men jag vet att hon uppskattar det jättemycket o tittar på dom stora barnen. pratade om emilia på vägen hem fastän hon inte pratade med hon alls där:)

mamma bjöd på kycklingenchiladas o bröllopstårta sen körde vi en sväng så barnen somnade i bilen, lätt som en plätt:P så nu dricker vi kaffe o äter bulle, jag ska nog vik in åren snart:)


änltigen

i natt har nicole sovit i sin nya säng, storsäng har hon fått o det gick jättenbra:) hon tyckte det var jättekul o få göra iordning rummet men när vi lämnade igen snöslungan till mamma ville hon stanna, o då var det svårt att locka med sängen:P slutade med att jag bar ut hon utan pyjamas:P 
va o träffade en liten valp igår ocks¨å, så söt så nu är man som sugen på en liten:)

idag ska vi på kalas:)

nyvaken

oj vilken sovis, eller vad man ska säga, mina barn sover ofta länge på morgon nu, o gubben sover länge också så ofta ligger vi till 9-10. egentligen vill jag dagen ska börja runt 8, men jag klagar absolu int inte:)
ska stöka ur båda maskinerna, elda, skotta, idag är listan lång med småstök. ska fara till mamma en sväng sen o låta noel o per kampas lite med flaskan:)

målning

idag har vi städat ut julen, målat byrån, renbäddat o gjort fint. känns bra att ta fram julen o bra att ta bort den:) per är ute med hunden o niki ser pippi så jag o noel fikar o njuter av lugnet, eller han äter ju inte, det gör mig lite galen men vad gör man?

kväll

nu har jag just nattat sonen o niki leker med lera, favvogrejen:) synd bara hon blandar ihop den o jag försöker lika energisk att hålla dom rena:P
rester från igår både till lunch och middag, tror det blir marängswiss då nickan lagt sig ikväll också, det är så gott!

ska försöka läsa lite nu, har inte hunnit så mycket som jag tänkt idag då hnoel bara sov en timme mitt på dagen, sen roade vi oss med ett bad o lite qualitytime.

läser om kvinnlig könsstympning, fruktansvärt o vidrigt, knappt jag klarar av att läsa det. hade jag pengar skulle jag försöka få stopp på eländet..

badabing

sitter med en vaken noel, skulle lägga han för flera timmar sen o få läsa lite men pojken vill verkligen inte sova. han har blivit så duktig på krypa o  gå efter möbler, tänk, 7 månader redan, han är ju min lilla bebis.

hade tänkt ha niki på dagis i veckan så jag skulle få läsa men ändrade mig, känns så dumt då det fortfarande är som jullov jag inte jobbar, så hon får ha jullov en vecka till. hon är så snäll o lugn så ska nog gå ändå bara noel vill sova.

äter fil o flingor nu, väntar på att per o aato ska komma från veterinären ska vi äta gomiddag idag, det är vi värda:) vi blev vjudna på det på nyår o jag improviserar med något liknande, det vi hade hemma:)
bjuder på receptet. har haft lite torka o känns lite tört o skriva ut att man ätit hamburgare för 7 dagen i rad:P

fläskfilegryta:
fläskfile,
1 pkt bacon
rödlök
wokgrönsaker
svamp
ost
grädde
kryddor efter smak


typiskt

idag har vi varit hemma po pluggat, tagit det lugnt o ätit pannkaka o kakor hela dagen:) fotade lite ikväll men nu har kameran pajat efter 2 bilder, typiskt!


hemma igen

nu är vi hemma igen efter att ha varit hela dagen på bondegatan. niki har fått åka skoter, leka med sina pippifigurer o se pippi o emil filmerna om o om igen. noel sov 3 timmar mitt pådagen så jag hann göra jättemycket skolarbete, är så kul o känns verkligen bra o ligga steget före, istället för steget efter:)

när vi skulle hem skrek niki som vanligt, ville stanna hos morfar till varje pris, skrek till o med sen vi kommit hem o lagt i säng hon, envis som synden:P

så skönt då noel börjat sova längre stunder, o han blir så mycket gladare också, har jagat julgransbollar o lekt själv mycket mera:) annars har han ju som varit mammas pojke hela långa dagen.

imorrn är det dagis för min tjej o noel ska få vara med berit medan jag pluggar:)


mina fina ungar <3


momma boppa

så fort niki klev upp imorse tjatade hon om momma boppa, stod påklädd i hallen o ville gå själv, sötnos:P nu är vi här o morfar ska nog ta med dom ut o åka skoter sen, först lunch o lite pippi.
jag ska försöka läsa lite då noel sover, han sover ju äntligen långa stunder, igår nästan 4 timmar!
känns så kul o läsa, börjar egentligen inte förrän imorrn men det skadar ju inte o va på plussidan:)

RSS 2.0